Baby's, kinderen en adolescenten kunnen bij ons terecht voor:
- Vroege ontwikkelingsstimulatie: voorkeurshouding, torticollis, plagiocephalie, niet bereiken van mijlpalen,...
- Bobath-therapie: kan toegepast worden bij kinderen met een centraal neurologisch letsel of met een vertraagde ontwikkeling. Eerst werken we op de tonus van het kind van daaruit gaan we houdingsveranderingen en beweging mogelijk maken. We geven ouders tips en betrekken ze bij therapie om zo beide optimaal te stimuleren.
- Psychomotoriek: via een speelse wijze de problemen in de fijne of grove motoriek proberen te verbeteren. Ook kan er gewerkt worden aan coördinatie, evenwicht, balvaardigheid, lateralisatie en visueel-ruimtelijke problemen.
- Schrijfmotoriek: Kinderen die een onleesbaar geschrift, pijn bij het schrijven of verkeerd pengreep hebben worden getest en afhankelijk van het resultaat wordt er een kindspecifieke behandeling opgestart.
- 2Hands4Kids: Indien de schrijftherapie niet voldoende blijkt, starten we vaak vanaf 4e of 5e leerjaar met aangepaste typlessen om met 10 vingers te leren typen. Dit is een aangename manier om zoveel mogelijk op de verschillende leerkanalen in te spelen. Ook voor kinderen met dyslexie en dyspraxie lukt deze manier.
- Sherborne: Individueel werken met ouder en kind om de relatie te verbeteren. Het kind leert omgaan met verschillende lichamelijke gewaarwordingen, verschillende relatie. Ook het kind zijn lichaamsbewustzijn verbetert hierdoor.
- Relaxatie: bij kinderen werk ik voornamelijk op basis van inlevingsverhalen omdat fantasie nog levendig aanwezig is. Indien het nodig is focus ik mij ook op de ademhaling en andere relaxatietechnieken.
- Ademhalingskine: Bij baby's gebruik ik de techniek van bouncing, autogene drainage en neusspoeling.
- Oefentherapie: Is het spierkracht trainen van kinderen, dit kan gebruikt worden bij verschillende pathologieën:
- orthopedische problemen: na een botbreuk of operatie, klompvoet , scoliose
- neuromusculaire aandoeningen : spierziekte van Duchenne, Spina Biffida, plexus brachialis letsel
- obesitas
- Motorische testing: maakt u zich zorgen over de motorische ontwikkeling van uw kind dan kunnen we een gestandaardiseerde motorische testbatterij afnemen waarbij kinderen worden vergeleken met hun normwaardes van hun eigen leeftijdsgenoten. We bespreken de resultaten met u en bepalen daarna een therapieplan.